BLOG

Even een ander huis voor 2 weken…vakantie!

Even een ander huis voor 2 weken…vakantie!

Heerlijk even op vakantie even een andere omgeving. En wat is het dan al niet heerlijk om ergens te verblijven dat net even anders is dan je eigen huis. Het brengt je gedachten even naar andere dingen en misschien geeft het ook wel weer een nieuwe inspiratie. Wij hebben een aantal van onze recent bezochten vakantiehuizen verzameld. Misschien brengt het je vast in andere sferen of geeft het je nieuwe ideeën.
We delen graag een van de adressen en dat is een van de huizen die wij hebben gehuurd via www.zaligaanze.be in Knokke. Een heerlijk vakantiehuis en voor ieder wat wils.

Zalig aan Zee.be
Zalig aan Zee.be
Zalig aan Zee.be
Zalig aan Zee.be
Zalig aan Zee.be
Zalig aan Zee.be
Zalig aan Zee.be
Zalig aan Zee.be
Limburg
Limburg
Limburg
Limburg
Limburg
Limburg

LimburgLimburg

Spanje
Spanje

Een kijkje in onze interieuradviezen van de afgelopen periode…

De afgelopen periode hebben wij niet stil gezeten. Met twee grote projecten in progress en zeer uiteenlopende interieuradviezen en projecten die wij inmiddels afgerond hebben, zijn wij lekker op dreef. Van complete renovaties tot kleine adviezen aan huis. Graag geven wij jullie kijkje in ons werk.

In progress
Van dit huis gaan wij een droomhuis maken. Het plan ligt er voor een royale woonkeuken, een woonkamer in eigen sfeer en door het realiseren van een doorgang naar het achterhuis komt er een prachtige masterbedroom met eigen badkamer. Wordt vervolgd. En voor de aankomende bewoners van dit nog te bouwen appartement hebben wij nét even die aanpassingen uitgewerkt zodat het straks een eigen plek zal worden. Ook deze wordt vervolgd. En de laatste foto is kaal…binnenkort mogen wij daar het eindresultaat vastleggen!

IMG_0998 Afbeelding3werk

Keukenadvies
Voor een opdrachtgever in het Brabantse Oisterwijk hebben wij een keuken uitgetekend en laten zien in verschillende opties. Hierdoor krijgt de opdrachtgever een goed totaalbeeld wat de effecten zijn van het breder/smaller maken van een muur of wanneer je kasten inbouwt of juist niet. Hieronder een impressie.

keuken1 keuken 2 keuken 3

Indelingsadvies
Je wil een huis kopen maar alleen als je weet wat de mogelijkheden zijn? Zo kwam deze opdrachtgever bij ons. Wat kan ik in de toekomst aanbouwen zodat ik al mijn wensen straks in mijn nieuwe huis kan realiseren? Wij hebben drie opties als plattegrond uitgetekend en een eenvoudige sfeerimpressie gemaakt met bijpassende mood. Inmiddels is de opdrachtgever in onderhandeling!

mood es hester 2 hester 1

Kleine adviezen
Voor kleine adviezen op het gebied van kleur, indeling een maatkast op een zolderkamer of woonkamer worden wij ook gevraagd. Door dat op een eenvoudige manier uit te tekenen in een 3d geeft het al snel een goed beeld en kunnen de opdrachtgevers er vervolgens zelf mee aan de slag. Of we geven ter plaatse advies over het gebruik van een mooie kleur op de wand en door de bank net aan de andere kant van de woonkamer te zetten.

speelkamer annemarie openhaard met kast openhaard met kast 2

en last but not least…altijd leuk om het eindresultaat te mogen fotograferen. Klik hier voor meer beelden!
IMG_6267IMG_6262

Ook advies nodig? Neem gerust contact op.

De weelde van Oogenlust

De weelde van Oogenlust

[masterslider id=”27″]

’t is een bescheiden en tegelijk een imposant pand waar Oogenlust gevestigd is (Hees 4, Eersel).

Het watertje voor de deur geeft een serene sfeer en nodigt al direct uit om te kijken. beelden en mooie planten sieren de vijver.

Eenmaal binnen zien we dat deze winkel haar naam werkelijk eer aan doet. Een lust voor het oog, waar we ook kijken! We worden getrakteerd op prachtige kleuren, inspirerende en gedurfde combinaties. Prachtige weelderige planten in serene maar mooie potten of vazen. En een uitgebreid assortiment aan overige interieuraccessoires. Zo is er bijvoorbeeld een prachtige juwelenkist bekleed met grijs roggeleer.

De naam Oogenlust doet niet al onze zintuigen eer aan. Want we willen naast kijken ook aanraken en niet te vergeten ruiken. In de winkel hangt een heerlijke tabakachtige vanille geur (Baobab geurkaarsen). De panelen met Elitis behang vormen telkens een soort verbindende factor van een bepaalde stijlhoek. Tot slot naast de serre een heerlijk bibliotheek met prachtige boeken over fotografie, interieur etc. Eén voor één uitermate geschikt voor op de koffietafel.

De winkel gaat glooiend over in een galerie/kunstuitleen. Daar zien we prachtige expressieve schilderijen en boeiende sculpturen van metaal.
Op het terrein bevind zich ook nog een kas. Tijdens ons bezoek was deze leeg, maar wordt gebruikt voor verschillende evenementen.

We spreken een van de medewerkers en hij vertelt vol passie over het bedrijf en alle activiteiten die zij ontplooien. Zo gaat eind oktober de complete inrichting van de winkel worden omgegooid. Er blijft niets hetzelfde. De opening is een evenement op zich: Najaarssfeerdagen van 21-23 oktober.
Een andere populair evenement is ” aan tafel met….” waar je een kunt genieten van een prachtige diner met een kleine 300 andere gasten in het gezelschap van een kunstenaar. 2 jaar geleden was dat bijvoorbeeld Jimmy Nelson (een fotograaf die Jaspars persoonlijk erg inspireert). Wie dit jaar acte de presence geeft wil hij nog niet onthullen, maar hij verzekert ons dat het een prachtige kans zal zijn om met de betreffende kunstenaar in contact te komen.

Wij houden jullie site in gaten, Oogenlust! en jullie hebben er een paar nieuwe fans bij.

 

 

Maison et Objet 2016

Maison et Objet 2016

Inspiratie opdoen bij Maison et Objet in Parijs.
De internationale beurs voor interieur professionals. Een grote beurs met opvallend veel Nederlandse ontwerpers van groot tot klein. We hebben prachtige kleuren gezien veel mooie ontwerpen op het gebied van verlichting, decoratie en textiel. De ervaring bij het “Forest of Resonating Lamps” was erg bijzonder. (Zie ons filmpje op Instagram).

Conclusie van onze eigen beleving is dat het aanbod van interieuraccessoires zo enorm is dat het de kunst is om onderscheidend te zijn. De kracht van een interieur is een goede basis waarin je door middel van je eigen gevonden “schatten” je persoonlijkheid kan laten zien. Persoonlijkheid van jezelf en de andere bewoners.

Wij waren vooral onder de indruk van de stand van RinaMenardi met haar prachtige keramiek en serene sfeer.

En aangenaam verrast werden wij door een textiel producent uit Letland: Studio Natural  Zij weven hun eigen stoffen in natuurlijke kleuren en materialen. Zij werken met twee lagen grof geweven stof waardoor je diepte en mooie effecten krijgt. Deze textiel leent zich daarom erg goed voor gordijnen die transparant zijn en daardoor zorgen voor een gefilterde lichtinval in je interieur.

dsc_0014

Wat we ook veel zagen en terug van weggeweest, het echte macramé. Op de beurs veel gezien in de botanische sfeer maar dit kan ook verrassend goed werken in een strak en modern interieur. Zeker als het macramé in zwart wordt gemaakt in combinatie met een groene plant. Met dit als accent creëer je een mooie eye catcher.

Verder is er op het gebied van verlichting zoveel moois te zien. Verlichting is kostbaar maar is een waardevolle investering voor in je interieur.

De kleuren blauw, grijs, terracotta, geel en groen zijn kleuren die je veel terug ziet. In accessoires, textiel of klein meubilair.
Opvallende kleuren worden veel toegepast in grote kleurvlakken en onconventioneel design. Denk aan een wand waar je de deur, plinten maar ook dat meubel in één kleur schildert. Dit zorgt voor een spannend en bijzonder effect een geeft je interieur een statement en rust.

“In the end”…. maak vooral je eigen keuzes. Trends zijn er om je te inspireren maar maak keuzes die bij jou passen.

Ook toe aan een nieuw interieur of een aanpassing van je bestaande interieur, neem gerust contact

 

Van een vrijstaand huis naar een appartement

Van een vrijstaand huis naar een appartement

En dan is er die wens om kleiner te gaan wonen. Een stap die heel plezierig kan verlopen als je alles maar goed voorbereid.
Keuzes maken en dat doe je toch het beste met een goed plan. Veel mensen die kleiner gaan wonen zullen dit herkennen.

Zo hebben wij kort geleden wij voor een opdrachtgever twee verschillende indelingsplannen gemaakt in combinatie met een nieuw kleuren- en materialen plan. Bij beide plannen hebben wij als basis de huidige meubels als uitgangpunt genomen. En na de presentatie van de plannen hebben wij van beide plannen er één gemaakt. De opdrachtgever is nu druk met aannemers, schilders en diverse verkoop sites maar de mooiste spullen gaan uiteraard mee.

Enige herkenning bij dit soort keuzes?. Wij helpen u graag. Neem contact op voor meer informatie.

 

Kleuradvies “purple & oker”

Kleuradvies “purple & oker”

Voor een mooi appartement in Driebergen zijn wij gevraagd om een kleurenpalet samen te stellen. De bewoonster wilde graag twee voorstellen. Een advies aan de hand van haar huidige accentkleur donker paars en een heel nieuw advies wel passend bij de huidige basis als de gordijnen, bank, vloer en overige meubels.
Ze is zelf heel handig en zocht een kleur waar ze haar huidige houten kast mee zal schilderen en een kleur voor op één van de wanden. Daarnaast vroeg zij om advies voor de kleuren van de accessoires.

Wij hebben haar twee voorstellen gedaan waarin wij haar wensen hebben meegenomen. Een kleurenpalet purple met sfeerimpressies en ook een in de kleur oker. Onderstaand is een samenvatting van het voorstel.

Ook advies nodig? Neem gerust contact op en vraag naar wat de mogelijkheden zijn.

 

DIY: Haal het voorjaar in huis

DIY: Haal het voorjaar in huis

Herken je dat ook dat je nu overal in de winkels van die gezellige bloembollen ziet staan, je koopt ze, maar dan? Eenmaal thuis gaan ze in dat potje dat je nog van vorig jaar had of je zet ze in die glazen vaas zoals je ze overal wel tegenkomt. Niet heel origineel dus wij willen je graag wat inspiratie geven om met diezelfde bloembollen iets leuks neer te zetten.

Hoe zijn wij aan de slag gegaan….

We hebben eerst wat bollen en bloemen gekocht. Vervolgens hebben wij eens rond gekeken in onze servieskast en in de kelder. We hebben de bollen uit hun plastic bakjes gehaald en zie onderstaande foto’s voor het resultaat. Klik op de foto voor een grotere afbeelding en een korte toelichting.

Lijkt het je overigens leuk om met jouw bestaande spullen een andere styling in je huis te realiseren. Neem gerust contact op voor meer informatie. Soms zie je zelf niet meer wat voor mooie spullen je hebt!

Interieuradvies voor jong stel

Interieuradvies voor jong stel

In onze interieur portfolio hebben wij een nieuw advies geplaats.

Een jong stel uit Amstelveen heeft samen een nieuw appartement gekocht. Ze komen zo uit hun studentenkamer en zo beginnen wij allemaal toch?!
Maar nu werd het tijd voor een volwassen interieur passend binnen hun budget. Servaas. Vorm en Stijl is voor hun aan de slag gegaan. Inmiddels zijn de eerste meubelstukken aangeschaft.
Als alles klaar is zullen wij een mooie fotoshoot op locatie gaan maken en doen wij een eind styling.

Voor nu hebben wij voor hun de volgende onderdelen uitgewerkt:

Moodboard
Plattegrond met indeling
Referentiebeelden entree/hal
Referentiebeelden en verlichtingsvoorstel slaapkamer
Meubel-en verlichtingsplan woonkamer
Sfeerbeeld
Shopping list

Heel herkenbaar maar zo hebben zij het nu:

Halletje na 03  Studiekamer na 11Woonkamer na 03

 

 

 

En dit is een sfeerbeeld van hoe het zou kunnen worden…..

Afbeelding1

Bezoek aan interieurbeurs Imm Cologne in Keulen

Bezoek aan interieurbeurs Imm Cologne in Keulen

Afgelopen weekend bezochten wij de meubelbeurs in Keulen (IMM Cologne).

Daar hebben wij veel mooie meubels, karpetten en armaturen gezien van heel veel merken. Opvallend waren de mooie combinaties van warme kleuren en verschillende structuren. En ook op de wand zie je structuur weer helemaal terug komen. Van grof tot strakke patronen. Armaturen die er echt toe doen en meer dan alleen als verlichting dienen. Wat wij erg leuk vonden waren de lampen van Fatboy van de lijn candyofnie. Het is ontstaan uit het simpele idee van kralen rijgen. Deze lamp is dus volledig zelf samen te stellen in kleur en vorm. En de prachtige designmeubels van Minotti maar ook de klassiekers van Thonet en Vitra maakte het bezoek meer dan waard.
Onderaan dit bericht zie je een kleine impressie van wat ons is opgevallen.

Wij hebben in ieder geval weer nieuwe inspiratie voor een andere opstelling van je woonkamer of nieuwe kleuren in je huis.

collage 1
Gewaagd een warme kleur rood/bruin op de muur in combinatie met zacht nude roze en marsala. En als accent kun je oker geel toevoegen.
collage 2
Een warme vintage groen op de muur i.c.m. warme accenten. Het karpet (rechts-onder) is van Jan-Kath, de lampen (rechts-boven) zijn van Vita Copenhagen en in het midden de Candyofnie van Fatboy.
collage 3
Het blijft mooi rustige grijs tinten. Voor een warm effect combineren met gouden accenten. Links de lampen van Pulpo. Voor een verassend accent breng je structuur aan op de muur dat is weer helemaal terug.
Met een nieuwe kleur gelijk een andere sfeer

Met een nieuwe kleur gelijk een andere sfeer

De eigenaren van een horecagelegenheid hebben hun zaak na de drukke kerstdagen een week gesloten i.v.m. het renoveren en schuren van de vloer. Een uitgelezen kans om dan ook te proberen om met minimale tijd en middelen een frisse start te maken van 2016.

In goed overleg met de eigenaren hebben wij een kleur gekozen om de zwarte tussenwanden mee aan te pakken. Met de keuze voor deze kleur was er ook de wens om aan het interieur een moderne touch toe te voegen. En kijk na 3 avonden schilderen en creatieve input is dit het eindresultaat geworden.

Ben je ook op zoek naar verandering. Neem gerust contact op met Annemarie Servaas. Voor onze contactgegevens klik hier.

 

 

Geslaagde Meet & Greet

Geslaagde Meet & Greet

Op zondag 13 december vond de eerste Meet & Greet met Jaspars& Servaas plaats. Op onze vaste locatie in Driebergen hebben we door middel van 4 ingerichte stijlkamers en het openstellen van onze studio een kijkje in de keuken geboden. Vele genodigden hebben wij mogen ontvangen en hebben onder het genot van een drankje genoten van onze sfeer. Met name de combinatie van de creatieve talenten van ons beide werd als uniek ervaren. Jaspars exposeerde een aantal papierkunstwerken (paper portraits) die met bewondering zijn bekeken en Servaas werd geroemd om haar styling talent. Wij hebben een enorme energy boost gekregen en gaan er voor de volle 100% tegenaan.

 

overzichtsfoto 2
Impressie styling en woonaccessoires
Eén bijgebouw 3 x anders

Eén bijgebouw 3 x anders

Onze opdrachtgever heeft gevraagd of wij voor een op te knappen bijgebouw 3 totaal verschillende ideeën wilde aanleveren. Voorwaarden waren het gebruik van natuurlijke materialen, passend bij het hoofdhuis en een praktische indeling. Inmiddels is de bouw in volle gang maar wij wilde een deel van het plan graag delen.

Wil jij ook dat wij meedenken om tot een nieuw plan te komen? Neem gerust contact op.

 

Kleurinspiratie

Kleurinspiratie

De mooiste kleurencombinaties vind je toch in de natuur. Zomaar onderweg zijn wij deze prachtige beelden tegengekomen die ons weer inspireren om mooie kleuren met elkaar te combineren. Met kleur kun je namelijk heel veel doen…en niet alleen in je interieur maar ook in jouw bedrijfslogo’s of in een mooie fotoreportage.

Work in progress

Work in progress

Wat een nieuwe frisse kleur al niet kan doen. De schilder en aannemer zijn nog even druk bezig maar over een maand moet het helemaal klaar zijn. De resultaten zullen we dan laten zien…..Ook hulp nodig bij een nieuw interieur? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.

voor
voor
frisse keuken
frisse keuken
de nieuwe lampen
de nieuwe lampen
moodboard
moodboard