Totale metamorfose van een Villa in Zeist

Ontwerp, interieur en styling

Voor een tweede keer mochten wij deze opdrachtgever bijstaan bij de metamorfose van de aangekochte villa. De huidige situatie was een hoofdhuis waar een nieuw deel aan vast was gebouwd. Echter deze was slechts via een aparte trap bereikbaar. Het huis was van binnen gedateerd en moest volledig gestript worden. En dat biedt kansen.

Ons is gevraagd eerst eens mee te denken over een nieuwe indeling. Zowel voor beneden als boven. Voordat alle muren gesloopt werden zijn we eerst gaan kijken wat er was en welke muren dragend waren. Zo zijn wij tenslotte voor de benedenverdieping met een plan gekomen om de entree te vergroten. Hierdoor kom je prettig binnen in een lichte ruimte. Deze entree ligt tussen de leefkeuken en de living zodat er twee gescheiden ruimtes zijn. Echter door gebruik te maken van de stalen tussendeuren met glas ontstaat er toch voor je gevoel een ruimte.

Op de bovenverdieping hebben wij eerst het achterhuis met het voorhuis verbonden door een lange hal te maken. Voorheen was het dus niet mogelijk om bovenlangs van het ene deel naar het andere te komen. Met het maken van een deuropening die nu toegang biedt het achterhuis is dat nu dus wel mogelijk. Hier hebben wij dan ook de master bedroom en eigen badkamer gecreëerd. Het voorhuis biedt nu plek aan drie royale kamers met eigen badkamer.

Mocht je ook een mooi huis gezien hebben dat toe is aan een complete metamorfose? Wij denken graag met je mee. Neem contact op voor meer informatie.