Sfeerbepalend bijgebouw

Outdoor ontwerp en styling

Medio oktober hebben wij al een blog geschreven dat wij een ontwerp aan mochten leveren voor een bijgebouw. De opdrachtgever vroeg om drie totaal verschillenden uitwerkingen. Inmiddels zijn de plannen gerealiseerd en is het een prachtig geheel geworden,

De basis werd gevormd door twee oude vervallen gebouwtjes die voorheen dienst deden als een schuurtje en aanbouw. Deze verkeerde in vervallen staat. De eerste stap vormden de ideeën die Servaas. vorm en stijl hebben aangeleverd. Vervolgens is de opdrachtgever, die overigens zelf een getalenteerd interieurbouwer is en het nodige aan ervaring en kennis heeft op gebied van bouwen en renoveren, aan de slag gegaan om alles verder uit te denken. Een aantal ingenieuze ideeën hebben bijgedragen tot dit prachtige resultaat!

Zo is de luifel, die elektronisch open en (water)dicht gedaan kan worden, aan een stalen constructie komen te hangen zodat deze vrij aan het bijgebouw hangt. En er zijn geen concessies gedaan als het gaat om de materiaal keuzes. Zink, staal, aluminium, eiken balken zo maar wat materialen die er gebruikt zijn. De twee bijgebouwtjes zijn verbonden door een dak dat deels bestaat uit een verhoogd zinken dak en een plat dak. Aan de voorzijde wordt dit deel afgesloten door aluminium louvredeuren. Deze deuren zijn ook aan de zijkant van de tuin vrij in de ruimte geplaats om zo privacy te creëren. Het leuke hieraan is dat deze zowel open als dicht gezet kunnen worden. Als ze dicht zijn ontstaat er een patiosfeer en waan je je in mediterrane sferen. Kortom; een prachtig eindresultaat.

Zoekt u ook iemand die een plan uit kan werken. Neem gerust contact op